Ocean GeoLoop satser offshore – henter Erling Ronglan fra OKEA

Ocean GeoLoop satser offshore – henter Erling Ronglan fra OKEA

5. april 2022 – Erling Ronglan er ansatt som forretningsutvikler i Ocean GeoLoop AS, og hadde nylig sin første arbeidsdag. Ocean GeoLoop er et grønt teknologiselskap som bruker naturens egne metoder til å løse klima-, miljø- og ressursproblemer. Ronglan får ansvar for å implementere selskapets teknologier i olje- og gassektoren.

Publisert: 05. April 2022 - Sist oppdatert: 25. October 2022

I 2022 skal Ocean GeoLoop installere og kjøre i gang den første piloten for karbonfangst på Norske Skogs fabrikk på Skogn. Med Erling Ronglan ombord skal selskapet satse videre, og jobbe med å få tatt teknologien i bruk offshore.

Odd-Geir Lademo CEO at Ocean GeoLoop

Odd-Geir Lademo CEO at Ocean GeoLoop

– Vi er veldig fornøyde med å få Erling med i teamet. Han kjenner olje- og gassindustrien fra innsiden, har utdannelse og erfaring med flytende installasjoner og kjenner oss godt gjennom samarbeidet vi har med OKEA. Norsk sokkel står for over en fjerdedel av norske CO2-utslipp. Ved å være med å kutte disse har det stor gevinst for miljøet, selskapene og samfunnet, sier Odd-Geir Lademo, Administrerende direktør i Ocean GeoLoop AS.

Reduksjon av CO2-utslipp fra norsk sokkel er et tema mange er opptatt av, og elektrifisering med kraft fra land har til nå vært den mest diskuterte løsningen. Ocean GeoLoops teknologi gjør det mulig å fange CO2-utslippene fra gassturbiner offshore. Gasskraft med lagring direkte på sokkelen er miljøvennlig og representerer et alternativ til kraft fra land.

Erling Ronglan, Business Developer

Erling Ronglan, Business Developer

– Jeg har 30 års erfaring fra olje- og gassindustrien. Først fra kontraktørsiden og de siste 11 årene fra operatørselskapene Aker BP og OKEA. Det er erfaringen jeg skal ta med i arbeidet med å få benyttet våre teknologier offshore, sier Erling Ronglan, nyansatt forretningsutvikler i Ocean GeoLoop.

Han omtaler det å komme til Ocean GeoLoop som å komme hjem. – Jeg startet karrieren min i DNV, PGS og Sevan. Alle disse er leverandører til olje- og gassindustrien. Å få være med å videreutvikle et nytt, norsk industrieventyr er svært spennende, sier Erling Ronglan.

Ronglan er utdannet sivilingeniør innen marin teknikk fra NTNU, og avla eksamen i 1992.

Ocean GeoLoop videreutvikler og industrialiserer teknologi utviklet av Hans Gude Gudesen. Fra høsten 2022 har selskapet et pilotanlegg for fangst av CO2 i drift på Norske Skogs fabrikk på Skogn. Pilotprosjektet har god framdrift og går etter plan.

For mer informasjon:
Odd-Geir Lademo, Administrerende direktør, tel. 920 52 901.

Related news

Happy and energic cohort of student Joining the Loop!
News

This year’s summer students Joined the Loop!

At OGL, we are genuinely interested in getting young people's perspectives and input on what OGL is working on. Therefore, from the first year of operation, we have engaged students to “Join the Loop” and contribute to various activities and tasks.

Read more
Investor news, News

Ocean GeoLoop. Financial results for the first half of 2023

(Verdal, 7 September 2023) Ocean GeoLoop AS (Ocean GeoLoop, OSE:OCEAN), the green tech company developing multifunctional environmental technologies based on nature’s own processes, today announces revenues in the first half of 2023 of NOK 83.2 million (1H 2022:45.7). The company subsequently announced the successful 3000-hours milestone for the point-source carbon capture pilot at Norske Skog...

Read more
Ocean GeoLoop logo on top of wave
Investor news, News

Ocean GeoLoop: Announces successful 3000-hour carbon capture milestone

Ocean GeoLoop AS today announces the successful 3000-hours milestone for the point-source carbon capture pilot at Norske Skog Skogn, Norway, and is now ready to pursue commercial agreements.

Read more