Ocean GeoLoop satser offshore – henter Erling Ronglan fra OKEA

Ocean GeoLoop satser offshore – henter Erling Ronglan fra OKEA

5. april 2022 – Erling Ronglan er ansatt som forretningsutvikler i Ocean GeoLoop AS, og hadde nylig sin første arbeidsdag. Ocean GeoLoop er et grønt teknologiselskap som bruker naturens egne metoder til å løse klima-, miljø- og ressursproblemer. Ronglan får ansvar for å implementere selskapets teknologier i olje- og gassektoren.

Publisert: 05. April 2022 - Sist oppdatert: 25. October 2022

I 2022 skal Ocean GeoLoop installere og kjøre i gang den første piloten for karbonfangst på Norske Skogs fabrikk på Skogn. Med Erling Ronglan ombord skal selskapet satse videre, og jobbe med å få tatt teknologien i bruk offshore.

Odd-Geir Lademo CEO at Ocean GeoLoop

Odd-Geir Lademo CEO at Ocean GeoLoop

– Vi er veldig fornøyde med å få Erling med i teamet. Han kjenner olje- og gassindustrien fra innsiden, har utdannelse og erfaring med flytende installasjoner og kjenner oss godt gjennom samarbeidet vi har med OKEA. Norsk sokkel står for over en fjerdedel av norske CO2-utslipp. Ved å være med å kutte disse har det stor gevinst for miljøet, selskapene og samfunnet, sier Odd-Geir Lademo, Administrerende direktør i Ocean GeoLoop AS.

Reduksjon av CO2-utslipp fra norsk sokkel er et tema mange er opptatt av, og elektrifisering med kraft fra land har til nå vært den mest diskuterte løsningen. Ocean GeoLoops teknologi gjør det mulig å fange CO2-utslippene fra gassturbiner offshore. Gasskraft med lagring direkte på sokkelen er miljøvennlig og representerer et alternativ til kraft fra land.

Erling Ronglan, Business Developer

Erling Ronglan, Business Developer

– Jeg har 30 års erfaring fra olje- og gassindustrien. Først fra kontraktørsiden og de siste 11 årene fra operatørselskapene Aker BP og OKEA. Det er erfaringen jeg skal ta med i arbeidet med å få benyttet våre teknologier offshore, sier Erling Ronglan, nyansatt forretningsutvikler i Ocean GeoLoop.

Han omtaler det å komme til Ocean GeoLoop som å komme hjem. – Jeg startet karrieren min i DNV, PGS og Sevan. Alle disse er leverandører til olje- og gassindustrien. Å få være med å videreutvikle et nytt, norsk industrieventyr er svært spennende, sier Erling Ronglan.

Ronglan er utdannet sivilingeniør innen marin teknikk fra NTNU, og avla eksamen i 1992.

Ocean GeoLoop videreutvikler og industrialiserer teknologi utviklet av Hans Gude Gudesen. Fra høsten 2022 har selskapet et pilotanlegg for fangst av CO2 i drift på Norske Skogs fabrikk på Skogn. Pilotprosjektet har god framdrift og går etter plan.

For mer informasjon:
Odd-Geir Lademo, Administrerende direktør, tel. 920 52 901.

Related news

Investor news, News

Ocean GeoLoop: 200 kWh per tonne carbon capture for the quicklime and cement industries

Ocean GeoLoop AS today announces energy data based on flue gas conditions for the quicklime and cement industries. The strong results reaffirm Ocean GeoLoop´s target to provide world class carbon capture solutions. Based on a thorough test program including flue gases with 25% CO2 concentration, recent calculations conclude an electricity consumption for carbon capture in...

Read more
Yara International
Investor news, News

Ocean GeoLoop: Ocean GeoLoop and Yara Norge accelerate the work towards a feasibility study for carbon capture at Herøya

Ocean GeoLoop AS today announces plans for a feasibility study with the intention to support a pilot on carbon capture.  First in line is a feasibility study of carbon capture from the planned expansion project at the Calcium Nitrate (CN) plant at Yara Porsgrunn (Herøya, Norway).

Read more
Investor news, News

Ocean GeoLoop: Quarterly business update 30 May 2024

Ocean GeoLoop AS today announces revenues in the first quarter of 2024 of NOK 38.3 million (Q1 2023:46.0) and positive carbon capture technology developments. After the closing of the quarter, the company announced strong preliminary results from the ongoing NorFraKalk feasibility study. The results confirm the attractiveness of the company's carbon capture offering to the...

Read more